Χρήσιμες συμβουλές για την σωστή χρήση και συντήρηση της μπαταρίας μοτοσυκλέτας

Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την ορθή χρήση και συντήρηση της μπαταρίας που επιλέξατε.

Ο συσσωρευτής που θα επιλέξετε θα έχει φορτιστεί 10-12 ώρες σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και  έχει ενεργοποιηθεί 1-2 24ωρα πριν την αποστολή ή την παραλαβή.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

1.) Επιλέξτε και τοποθετείστε τον τύπο της μπαταρίας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της μοτοσυκλέτας σας

2.) Ελέγξτε το τρόπο φόρτισης του ανορθωτικού συστήματος της μοτοσυκλέτας μετά την τοποθέτηση της μπαταρίας.( Ο έλεγχος γίνεται με πολύμετρο στα άκρα της μπαταρίας στο ρελαντί με ανοιχτά φώτα και όποιες άλλες καταναλώσεις υπάρχουν, αλλά και με ανεβασμένες στροφές και θα πρέπει το βολτόμετρο να δείχνει τάση από 13,20 έως 14,30 VOLT.)

3.) Μην αφήνετε ακινητοποιημένη την μοτοσυκλέτα σας για μεγαλύτερο διάστημα των 10-15 ημερών, ιδιαίτερα αν υπάρχει imobilazer και συναγερμός, διότι ενώ έχουμε κλειστό το διακόπτη της μηχανής οι απώλειες που δημιουργούνται μειώνουν τη δύναμη της μπαταρίας, σκληραίνουν τις πλάκες εσωτερικά με επακόλουθο όταν χρησιμοποιηθεί να μη μπορεί να επανέλθει στην αρχική της κατάσταση.

4.) Εάν έχετε σκοπό να μην χρησιμοποιήσετε την μοτοσυκλέτα για αρκετό διάστημα, κάλο θα είναι να αποσυνδεθεί από τους πόλους της, να φορτιστεί και να αποθηκευθεί σε ξηρό περιβάλλον μέχρι την επαναχρησιμοποίησή της.

5.) Συχνές φορτίσεις της μπαταρίας γλυτώνουν από τα προβλήματα της ακινησίας και αυξάνουν το χρόνο αντικατάστασης της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.