Βασικά κριτήρια επιλογής μπαταρίας αυτοκινήτου

Πιο κάτω παραθέτονται χρήσιμες συμβουλές για την σωστή επιλογή στην αγορά της μπαταρίας αυτοκινήτου
Bασικό εξάρτημα του αυτοκινήτου είναι η μπαταρία. Εξίσου σημαντικός είναι ο τρόπος επιλογής της.
Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία για να κάνουμε μια καλή επιλογή στην αγορά της μπαταρίας μας.

Εκτός από το μέγεθος που τη χαρακτηρίζει, κυριότερο ρόλο παίζουν δύο άλλα μεγέθη που δηλώνουν και την δυναμή της α) η χωριτικότητα που μετριέται σε (Ah) αμπερώρια και β) η δύναμη της εκκίνησης που μετριέται σε (Α) αμπέρ.
Τα αυτοκίνητα που ο χρόνος κατασκευής τους είναι πριν το 2002-2003 ονομάζονται παλαιάς τεχνολογίας και έχουν χαμηλό τρόπο φόρτισης δυναμού με λίγες καταναλώσεις, οπότε διαλέγουμε μπαταρία χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Τα αυτοκίνητα όμως που ο χρόνος κατασκευής τους είναι μετά το 2002-2003 ονομάζονται νέας τεχνολογίας και έχουν υψηλό τρόπο φόρτισης του δυναμού λόγω των πολλών καταναλώσεων extra και χρειάζονται μπαταρίες με ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Θα πρέπει να σημείωσουμε ότι οι επώνυμες μάρκες κατασκευής μπαταριών και ιδιαίτερα οι ευρωπαικές εταιρείες κατασκευάζουν τέσσερις (4) ποιότητες μπαταριών.

1) Μπαταρίες για αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις

2) Μπαταρίες για αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας με ιδιαίτερες απαιτήσεις

3) Μπαταρίες premium για αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας

4) Μπαταρίες για υβριδικά αυτοκίνητα και start –stop

Άλλος σοβαρός λόγος και κριτήριο για την επιλογή σωστής μπαταρίας είναι ο κυβισμός του αυτοκινήτου και η ιπποδύναμη.Δεν μπορούμε να επιλέξουμε μία μπαταρία με λίγα Ah και Α εκκίνησης για αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και από την άλλη δεν μπορούμε να διαλέξουμε πολλά Αh και Α για αυτοκίνητα μικρού κυβισμού. Πρέπει παντοτε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ δυναμού κυβικών αυτοκινήτου και της χρήσης που κάνουμε.

H σταθερα 3,85 πολλαπλασιασμένη με την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου (άλογα) μας δίνει τα αμπερ εκκινησης που χρειαζόμαστε.
Για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο με 115 άλογα Χ 3,85 ( Σταθερά) =443, άρα ζητάμε η μπαταρία μας να έχει 443 Α εκκίνησης το λιγότερο.Τέλος, σαν κριτήριο επιλογής είναι το οικονομικό και η χώρα κατασκευής της μπαταρίας.
Μπορουμε να επιλέγουμε ευρωπαικές εταιρείες κατασκευής που πληρούν όλα τα ISO χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κορεάτικη αγορά δεν έχει ανταγωνιστικές μπαταρίες σε τεχνολογία και τιμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.